joi, 10 decembrie 2009

L'épisode Kossovo NE devrait pas se répéter!!!

Aujourd'hui la Roumanie attaque en justice l'indépendence de Kosovo!!!La délégation roumaine exprimera notre point de vue dans un discours de 45 minutes et exprimera notre soutient pour la Serbie à la Cour Internationnale de Justice. BRAVO!!!

Les états membres de l'Europe crient partout que les frontières d'état sont inaliénables et voila...ils ont presque tous accepté cette injustice...la Grande Bretagne et l'Hollande devraient en avoir honte.

6 comentarii:

  1. o sa raspund pe romaneste : eu cred ca ar trebui sa ne uitam in gradina noastra inainte sa ne apucam sa aruncam in altii cu oua clocite

    intr-adevar, e alegerea noastra daca recunoastem sau nu independenta Kosovo dar sa-i atacam in justitie ... deja e cam exagerat

    ce am facut noi (cu Iliescu in frunte) dupa revolutie cand se discuta pb Republicii Moldova si reunirea ei cu Romanania? Ce am facut noi pentru ei asta vara cand se calcau in picioare pentru libertatea lor?

    mai nimic ....

    da' ridicam coada, ne stergem la gura cu maneca si ne ducem sa-i dam in judecata pe kosovari :(((

    ce sa zic ... Craciun "Fericit" ...

    RăspundețiȘtergere
  2. pai pentru moldoveni ne-am bagat. Fa un up-date. Sintem singura tara care ii sustine pentru intrarea in UE!!! Sintem singura tara din UE in care moldovenii nu mai intra cu viza. Eu zic ca incepem sa ne miscam si in directia asta. Numai ca nu fara un oarecare interes.

    Sustinerea Serbiei e un gest curajos, periculos poate pentru noi, dar ...sa ne gindim ca singurii nostri vecini cu care nu am avut niciodata nimic de impartit sint Serbia si Marea Neagra.

    Ideea e ca daca se creaza un precedent...noi s-ar putea sa urmam cu "Tinutul Secuiesc".

    Statele europene vor accepta acest eventual viol al Romaniei la fel de usor cum au acceptat si violul Serbiei. Romania, Spania, Irlanda, si alte state trebuie sa sprijine Serbia in aceste momente. Momente in care englezii deja au relatii diplomatice cu kosovarii.

    ce sa zic...astept renumararea voturilor, na!

    RăspundețiȘtergere
  3. recunosc ca nu m-am informat inainte sa-ti raspund la com da' io raman la aceeasi parere : era de ajuns sa nu recunoastem independenta Kosovo, avem destule borcane aruncate in cap ca sa ne intindem mai tare si sa-i atacam in justitie ....

    in ce priveste Tinutul Secuiesc ... e destul de serioaas si pb asta ... desi .... intr-un fel ii inteleg si pe ei ...

    ce sa zic ... io nu astept renumararea voturilor :))))))

    RăspundețiȘtergere
  4. Oricum, eu nu vad nici un gest eroic din partea Romaniei si nu este vorba despre bunatatea inimii aici. Este vorba despre a lua partea celui mai tare pentru a beneficia ulterior de anumite avantaje.

    Cat despre Moldova, este vorba de a mai scurta un pic din nasul rusilor, de a smulge Republica Moldova din sfera de influenta ruseasca.

    Parerea mea care este...

    Eu propun sa facem un blog colaborativ pe subiecte politice :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Cristina,

    Gresesti la faza ca nu am fi avut nimic de impartit cu sarbii. Dimpotriva, acum 90 de ani au vrut sa ia Banatul cu totul, adica inclusiv cu orasul Timisoara - cauta putin despre Republica Banat si sfarsitul ei. Nu s-au potolit nici in perioada comunista, cand au incercat din nou sa faca asta, iar romanii din Serbia sunt discriminati chiar si acum.

    Motivele pentru care guvernul nostru a atacat independenta Kosovo la Haga se leaga mai degraba de imbunatatirea situatiei etnicilor romani din Serbia. De vreme ce autoritatile de la Belgrad refuza sa faca acest lucru de bunavoie, ele vor fi nevoite sa vina la masa negocierilor cu noi. Pe de alta parte, nu vad cum ar fi posibil un « viol al Romaniei » cata vreme drepturile tuturor minoritatilor la noi sunt respectate cu asupra de masura (exact invers fata de ceea ce s-a intamplat in Iugoslavia în anii 70 şi mai ales in anii 80), iar pe plan international facem parte dintr-o alianta numita NATO. Doar discriminarea poate genera motive de secesiune, si nu e deloc cazul in Romania.

    A propos : cetatenii moldoveni au in continuare nevoie de viza pentru intrarea pe teritoriul Romaniei. De ce crezi ca am insistat atat de mult in ultimul timp pe deschiderea a inca doua consulate in Republica Moldova ? Rolul lor e tocmai acela de a elibera vize. Pe deasupra, acordul de mic trafic la frontiera recent semnat nu inseamna ca toti cetatenii moldoveni sunt scutiti de viza pentru intregul teritoriu romanesc.

    RăspundețiȘtergere